Υποβολή των φωτογραφιών για τους διαγωνισμούς (Ισχύει από 1/6/2015)

1. Αρχικά συνιστούμε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας σε μορφή PNG και όχι jpg. Ειδικά στο Photoshop στο κλασικό μενού αποθήκευσης, το Save-as, επιλέγοντας PNG, αμέσως μετά θα αναδυθεί ένα παράθυρο με δύο επιλογές, Interlaced ή None. θα επιλέξετε την δεύτερη (None). Η διαφόρα μεταξύ των δύο είναι ότι η δεύτερη δίνει λίγο μικρότερο αρχείο, χωρίς ωστόσο να χάνεται ποιότητα.


- Σε περίπτωση που στο λογισμικό σας δεν υπάρχει η επιλογή αυτή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα που κυκλοφορούν για την μετατροπή των αρχείων από jpg σε PNG, όπως το http://image.online-convert.com/convert-to-png. Σε αυτές τις εφαρμογές ανεβάζεις jpg και μετά τα μετατρέπεις σε PNG. Αν πάλι δεν μπορείτε με κανένα τρόπο να κάνετε αυτή την μετατροπή τότε, στείλτε μας τις φωτό σαν jpg και θα κάνουμε εμείς την μετατροπή.

2. Η λογική στην ονομασία των αρχείων δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει να είναι της μορφής : Κατηγορία_Ημερομηνία_Είδος_Τυχαίος αριθμός με 4 νούμερα.PNG

Παραδείγματα:
BIRDS_2013_09_24_Pernis_apivorus_3468.PNG
INVERT_2012_06_18_Ladybug_2098.PNG
VERT_2012_06_18_Χαμαιλέοντας_1956.PNG
ANISCAPE_2012_06_18_Night_Heron_7439.PNG

3. Θα πρέπει να στέλνετε κάθε φωτογραφία με ξεχωριστή αποστολή e-mail (φωτογραφία και e-mail) , γράφοντας το όνομα του είδους (ετικέττα φωτογραφίας) στο τίτλο-θέμα του e-mail. Επίσης θα πρέπει στο κείμενο του κάθε e-mail να συμπεριλαμβάνετε το όνομα του φωτογράφου στα ελληνικά και στα αγγλικά. Λόγω της κατάργησης της υπηρεσίας αυτόματης υποβολής της φωτογραφίας στα άλμπουμ της Picasa τα στέλνετε πλέον μόνο στο e-mail :

Ετσι ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες μετά την αποστολή τους από εσάς, θα ανέβουν από εμάς σε ένα νέο άλμπουμ στην μόνιμη μας Picasa Gallery (https://picasaweb.google.com/107766253856251098335https://photos.google.com/albums), οπότε και μπορείτε να διαπιστώσετε κατά πόσο έχουν ανέβει όλες κανονικά. Μετά το τέλος της υποβολής των φωτό, οι φωτογραφίες θα ταξινομηθούν με τυχαίο τρόπο και θα προστεθεί και ένας αριθμός για την ψηφοφορία.
Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με το PNG format της φωτογραφίας, ή οτιδήποτε άλλο, επικοινωνήστε μαζί μας στο ίδιο e-mail pbrgreece@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου