Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η ψηφοφορία για τον Σεπτέμβριο αρχίζει !

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την συμμετοχή σας με όπως πάντα πολλές καταπληκτικές φωτογραφίες. 
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας  λόγω κυρίως της φθινοπωρινής μετανάστευσης των πουλιών, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας δύσκολος μήνας για όλους εμάς που είμαστε ερασιτέχνες φωτογράφοι άγριας ζωής, καθώς είναι περίοδος που συνήθως οι «επίσημες» εργασίες – όσοι έχουμε τέτοιες - μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και δεν αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο  και παρ όλες τις ποικίλες αντιξοότητες, έστω και για λίγο, ο φετινός Σεπτέμβρης είχε περισσότερες συμμετοχές από τον περσινό.
Ο Σεπτέμβρης  είναι μήνας ανασυγκρότησης και για τους διοργανωτές, οπότε τα θέματα για την βελτίωση-αναβάθμιση του διαγωνισμού, έρχονται πάλι με έμφαση προς διερεύνηση και εξεύρεση λύσεων. Ηδη θα έχετε παρατηρήσει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και βοηθητικά άρθρα που ανέβασε ο Felix Rehsteiner, στο blog, από τα οποία όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά πάνω στην φωτογραφία άγριας φύσης. Τα άρθρα θα επεκταθούν και σε άλλη συγγενική θεματολογία και θα θέλαμε και την δική σας συνδρομή με δικές σας ιδέες αλλά και άρθρα. Τεχνικά θέματα πάνω στην φωτογραφία άγριας φύσης, trip reports, θέματα διατήρησης και προστασίας ειδών είναι μερικά από αυτά που θα μπορούσαν να ανέβουν στο blog !
Σχετικά με τις φωτογραφίες του Σεπτεμβρίου, παρατηρήθηκε ότι κάποιες είναι στα όρια – ή ξεπερνούν - της όχλησης της άγριας πανίδας (λήψεις πολύ κοντινές με flash και πιθανή μετακίνηση των θεμάτων). Αυτές οι λήψεις παραβαίνουν τον σχετικό κανονισμό και την επόμενη φορά θα αποκλειστούν παρόμοιες φωτογραφίες. 

Η θεματική κατηγορία για τον Οκτώβριο είναι επιλογή του Χρήστου Βλάχου και θα είναι :  

«Άσπρομαύρο - Βlack and white»

Καλές λήψεις για τον Οκτώβριο, έναν μεταβατικό μήνα όπου η φθινοπωρινή μετανάστευση τελειώνει αλλά με την απότομη πτώση των θερμοκρασιών ήδη τα χειμωνιάτικα είδη άρχισαν να κατεβαίνουν χαμηλότερα και νοτιότερα!

Μιχάλης Κωτσάκης


LINK: Slideshow - September 2013

*** Voting has ended *** Η ψηφοφορία έχει λήξει ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου