Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Οδηγίες - κανονισμοί για την υποβολή των φωτογραφιών σας στο Picasa

Αγαπητοί φίλοι,

Είχαμε ήδη ενημερώσει σχετικά  σε προηγούμενη  ανάρτηση, τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε και στην πράξη. Από εδώ και στο εξής δεν χρειάζεται να  στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέσω e-mail, αντ’ αυτού  μπορείτε   να  τις ανεβάζετε μόνοι σας, απευθείας στις   photo-galleries  στην Picasa. Αυτό που θα χρειαστείτε  είναι μια διεύθυνση e-mail καθώς και ένα password, προκειμένου να συνδεθείτε  με τον καινούριο  μας upload account.  Τις σχετικές πληροφορίες θα τις βρείτε αμέσως παρακάτω, στις οδηγίες που παραθέτουμε. Στη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλες οι φωτογραφίες θα μεταφερθούν στην κανονική(«παλιά γνωστή»)Picasa Gallery,όπου και θα μπορούν να λαμβάνουν ψήφους. Συνακόλουθα, μετά τη μεταφορά, οι upload galleries θα «αδειάσουν», εν αναμονή των φωτογραφιών του επόμενου μήνα.

Πριν ξεκινήσετε, παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες με προσοχή , και, θυμηθείτε μας, το ανέβασμα φωτογραφιών είναι λιγότερο περίπλοκο απ’ ότι φαίνεται!


1ο ΒΗΜΑ : ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΑΣ

Πριν από την φόρτωση-υποβολή, θα πρέπει να προετοιμάσετε τις φωτογραφίες σας με βάση τις παρακάτω οδηγίες:
 • Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 1200px οριζόντια και τα 900 px κάθετα. (Φωτογραφίες με κάθετο προσανατολισμό ή τετράγωνες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 900 px ύψος!)
 • Διαγράψτε ονόματα, copyright (πνευματικά δικαιώματα) και watermark (υδατόσημα) από τα EXIF (πληροφορίες) της φωτογραφίας, ή και από την ίδια την φωτογραφία.
 • Μπορείτε είτε να αφήσετε όλα τα EXIF στην φωτογραφία, είτε να κρατήσετε μόνο την ημερομηνία. Η ημερομηνία πάντως είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.
 • Για τον τίτλο (όνομα αρχείου) της φωτογραφίας θα πρέπει να ακολουθήσετε το εξής φορμά : Κατηγορία_Ημερομηνία_Είδος_τυχαίος 4ψήφιος αριθμός. Ή ονομασία του είδους μπορεί να είναι είτε η αγγλική είτε η ελληνική, είτε η επιστημονική. Οι συντομογραφίες για κάθε κατηγορία είναι : "Birds", "Invert", "Vert", and "Thema". O 4-ψήφιος αριθμός θα πρέπει να είναι ένας τυχαίος αριθμός επιλογής σας, που θα είναι ο μοναδικός (id) αριθμός φωτογραφίας.
Παραδείγματα :

Birds_2012_06_18_Passer_domesticus_3967.jpg
Invert_2012_06_18_Ladybug_2098.jpg
Vert_2012_06_18_Χαμαιλέοντας_1956.jpg
Thema_2012_06_18_Night_Heron_7439.jpg2o ΒΗΜΑ : ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PICASA


 • Για να μπορέσετε να ανεβάσετε φωτογραφίες στην Picasa gallery του διαγωνισμού θα πρέπει να συνδεθείτε (sign in) σε αυτήν. Χρησιμοποιείστε το παρακάτω link (υπερσύνδεσμο) στον browser σας: https://picasaweb.google.com/102362279383088422781
 • Εκεί θα βρείτε την κύρια σελίδα φόρτωσης των φωτογραφιών, όπου και θα βρείτε τέσσερις (4) φωτογραφικές ενότητες, όσες και οι κατηγορίες του διαγωνισμού. Στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας θα βρείτε την επιλογή " Sign in" (Σύνδεση) , πατήστε την ώστε να μπορέσετε να συνδεθείτε, με τα παρακάτω, e-mail και password :
 • e-mail για login : wildlifephotographygreece@gmail.com
 • password (κλειδί εισόδου) : fasciatus


3ο ΒΗΜΑ : Εναρξη φόρτωσης των φωτογραφιών

 • - Πατήστε μία φορά στην gallery που αντιστοιχεί στην κατηγορία που θέλετε να ανεβάσετε την φωτογραφία σας. (Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε πρώτα την σχετική gallery και να μην χρησιμοποιείτε το κουμπί "Upload", έτσι ώστε η φωτογραφία σας να συμπεριληφθεί στην κατηγορία (άλμπουμ) που θα επιλέξετε και να μην σας ζητηθεί να ανοίξετε νέο άλμπουμ.)
 • - Μεταξύ των μενού πάνω αριστερά θα βρείτε ένα μενού που γράφει "Add photos" (φόρτωση φωτογραφίας). Οταν το πατήσετε θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με μια επιλογή που γράφει "Select photos from your computer" (Επιλέξτε φωτογραφίες από τον Η/Υ σας). Κατόπιν θα επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να ανεβάσετε για την συγκεκριμένη κατηγορία και θα επιβεβαιώσετε ότι ανέβηκαν ομαλά βλέποντάς τις φωτογραφίες σας σαν εικονίδια. Αν επιθυμείτε, μπορείτε άμεσα να συμπληρώσετε την ετικέτα στην φωτογραφία που ανεβάσατε (δηλαδή το όνομα του είδους), ωστόσο η συγκεκριμένη ενέργεια σε κάποιους browsers δεν δουλεύει ομαλά.
 • - Τώρα μπορείτε είτε να ανεβάσετε και άλλες φωτογραφίες στην συγκεκριμένη κατηγορία, επιλέγοντας κάτω δεξιά την επιλογή "Upload more" (φόρτωση και άλλων), είτε να τελειώσετε πατώντας το "ΟΚ" κάτω αριστερά. Οι φωτογραφίες που ανεβάσατε είτε θα εμφανιστούν στο τέλος της gallery - το πιθανότερο - ή σε κάποιες περιπτώσεις κάπου ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες.
 • - Αν θέλετε να διαγράψετε από την gallery, κάποιες από τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει : Πατήστε πάνω στην φωτογραφία σας, επιλέξτε "Actions" (Ενέργειες) και μετά "Delete this Photo" (Διαγραφή αυτής της φωτογραφίας). Επιτρέπεται να ανεβάζετε και να διαγράφετε τις φωτογραφίες σας, όσο η gallery είναι ανοιχτή για υποβολή-φόρτωση φωτογραφιών, δηλαδή μέχρι την καταληκτική προθεσμία.

4ο ΒΗΜΑ : Ετικέτες Φωτογραφιών 
 • - Αφού βλέπετε πλέον τις φωτογραφίες σας μέσα στην σωστή gallery, μεταξύ των φωτογραφιών των άλλων, πατήστε σε μια από τις φωτογραφίες σας, έτσι ώστε να μπορείτε να την δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί "Add caption" (προσθήκη ετικέτας), κάτω από την φωτογραφία και γράψτε είτε την αγγλική, είτε την επιστημονική, είτε την ελληνική ονομασία του είδους. Πατήστε το κουμπί "Save Caption" (Αποθήκευση ετικέτας) και πηγαίνετε μετά στην κύρια προβολή της gallery, με βάση το όνομα του άλμπουμ στην πάνω αριστερή γωνία. Μετά θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία για κάθε φωτογραφία που ανεβάσατε. Μην σας απασχολεί η ταξινόμηση των φωτογραφιών σας, καθώς τελικά θα επαναταξινομηθούν με βάση την ημερομηνία τους. 

5ο ΒΗΜΑ : Log out (Αποσύνδεση) 

Τώρα θα πρέπει να αποσυνδεθείτε (sign out), πατώντας στo e-mail στην πάνω δεξιά γωνία και μετά στο "sign out" (αποσύνδεση). Ετσι θα απελευθερωθεί ο λογαριασμός για χρήση από άλλον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό.


6ο ΒΗΜΑ : Αποστολή e-mail
Στη συνέχεια θα πρέπει να μας στείλετε ένα e-mail στο pbrgreece@gmail.com , με τις παρακάτω πληροφορίες :
 • - Το πλήρες ονοματεπώνυμό σας (προτιμότερο και σε ελληνικούς και σε λατινικούς χαρακτήρες)
 • - Μια πλήρη λίστα με τους τίτλους (ονόματα αρχείων, όχι ετικέτες ) των φωτογραφιών που ανεβάσατε στον διαγωνισμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην χρησιμοποιήσετε το e-mail του λογαριασμού του Picasa, με το οποίο θα γίνεται η υποβολή των φωτογραφιών (wildlifephotographygreece...), καθώς αυτό δεν θα χρησιμοποιείται.


Προβλήματα (Troubleshooting) με το Picasa :


 • - Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, να φορτώσετε, ή να διαγράψετε κάποια από τις φωτογραφίες σας, ξαναδοκιμάστε μετά από λίγη ώρα. Καθώς υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός για σύνδεση με το Picasa και υποβολή φωτογραφιών, το πιθανότερο είναι ο λογαριασμός να χρησιμοποιείται. Αν ξαναδοκιμάσετε αφήνοντας κάποιο εύλογο χρονικό περιθώριο και συναντήσετε το ίδιο πρόβλημα, τότε επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια.
 • - Αν από λάθος χειρισμό διαγράψατε τις φωτογραφίες, ή τις ετικέτες των φωτογραφιών κάποιων άλλων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αμέσως!!
 • - Μην πειράξετε, ή αλλάξετε κάποια από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού!!


Η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή απ 'ότι ίσως αρχικά φαίνεται. Δοκιμάστε την!!

Καλή επιτυχία σε όλους
!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου