Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ένα σύντομο post υπενθύμισης για μερικά συχνά λάθη (και μια παρατήρηση) που συμβαίνουν στον διαγωνισμό :

Ένα από τα κοινά λάθη, είναι  η εμφάνιση του ονόματος του φωτογράφου στις ιδιότητες της φωτογραφίας. Θα πρέπει να διαγράφετε ονόματα, copyright από τα EXIF ή την ίδια την φωτογραφία και να κρατάτε μόνο την ημερομηνία λήψης.






  • 1. Ένα από τα κοινά λάθη, είναι η εμφάνιση του ονόματος του φωτογράφου στις ιδιότητες της φωτογραφίας. Θα πρέπει να διαγράφετε ονόματα, copyright από τα EXIF ή την ίδια την φωτογραφία και να κρατάτε μόνο την ημερομηνία λήψης.
  • 2. Προσέξτε την διαφοροποίηση μεταξύ του ονόματος του αρχείου της φωτογραφίας το οποίο δίνουμε όταν αρχικά την αποθηκεύουμε στον Η/Υ μας και της ετικέτας που πρέπει να έχει στην Gallery. Το όνομα του αρχείου θα πρέπει να είναι της μορφής :

Birds_2012_06_18_Passer_domesticus_3967.jpg
Invert_2012_06_18_Ladybug_2098.jpg
Vert_2012_06_18_Χαμαιλέοντας_1956.jpg
Thema_2012_06_18_Night_Heron_7439.jpg

Όπου με αντιστοίχιση του πρώτου παραδείγματος έχουμε :
• Birds = Κατηγορία
• 2012_06_18 = Ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας
• Passer_domesticus = Είδος
• 3967 = τυχαίος τετραψήφιος αριθμός ID της φωτογραφίας.
Αντίθετα στην ετικέτα (caption) του αρχείου μέσα στην Gallery, γράφουμε είτε την αγγλική, είτε την επιστημονική, είτε την ελληνική ονομασία του είδους.


  • 3. Μην ξεχνάτε να  στέλνετε στο  pbrgreece@gmail.com  το πλήρες ονοματεπώνυμό σας (προτιμότερο και σε ελληνικούς και σε λατινικούς χαρακτήρες) και μια πλήρη λίστα με τους τίτλους (ονόματα αρχείων, όχι ετικέτες ) των φωτογραφιών που ανεβάσατε στον διαγωνισμό.


  • 4. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν επιτρέπονται φωτογραφίες με φωλιές πουλιών ή θηλαστικών, που σημαίνει ότι αποκλείονται φωτογραφίες με γονείς να ταίζουν τα νεαρά, με φωλιές με αυγά ή με νεαρά που μόλις εγκαταλείπουν την φωλιά τους αλλά συνεχίζουν να τρέφονται από τους γονείς τους. Η διαδικασία ανατροφής των νεοσσών είναι άκρως ευαίσθητη και επιβάλλεται να την σεβόμαστε. Η αναπαραγωγική επιτυχία είναι υπεράνω κάθε φωτογραφικής αποτύπωσης.
  • 5. Αφού ψηφίζετε μην ξεχνάτε να πατάτε το κουμπί "Submit" όταν τελειώσετε. Είναι πραγματικά κρίμα μετά από τον χρονοβόρο μαραθώνιο της  ψηφοφορίας να μην καταχωρηθούν οι ψήφοι σας.
  • 6. Τέλος στην ψηφοφορία παρατηρείται αρκετοί να ψηφίζουν με πολύ χαμηλή βαθμολογία, με αποτέλεσμα έτσι να δίνουν πλεονέκτημα στους ίδιους. 

Το σκεπτικό της ψηφοφορίας είναι η σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών που υπάρχουν στον διαγωνισμό – και πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι πολλές οι φωτογραφίες υψηλού επιπέδου – και όχι με αυτές που βραβεύονται στον Veolia Wildlife Photographer of The Year, (χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποιες να ξεχωρίσουν τόσο ώστε να μπορούν διαπρέψουν και σε τέτοιας εμβέλειας διαγωνισμούς). Οπότε είναι σίγουρα εφικτό και σωστότερο να βαθμολογείτε κάποιες φωτό με ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία των 4 βαθμών, με αποτέλεσμα να γίνει και δικαιότερη συνολικά η βαθμολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου