Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Νέα αλλαγή στη διαδικασία υποβολής των φωτογραφιών !

Αγαπητοί φίλοι,

Οπως έχετε ήδη παρατηρήσει, η ποιότητα των φωτογραφιών σε μορφή jpg, που ανεβάζουμε στις Picasa Gallery, συνεχώς χειροτερεύει τελευταία, καθώς η Picasa κάνει όλο και μεγαλύτερη συμπίεση και επιπλέον κάποιες αυτόματες ρυθμίσεις σε αντίθεση και χρώμα. Νομίζαμε λανθασμένα ότι ανεβάζοντας τις φωτό σε μορφή tiff θα ξεπερνάγαμε το θέμα αυτό, μέχρι που διαπιστώσαμε ότι οι φωτογραφίες στην μεταφορά τους από την τρέχουσα Gallery του διαγωνισμού προς την μόνιμη, ξαναμετατρέπονται σε jpg με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα!Στην προσπάθειά μας να λύσουμε το θέμα και μετά από σχετική έρευνα, ανακαλύψαμε ότι ο πιό εύκολος τρόπος για να υποβάλλει κάποιος τις φωτογραφίες , είναι μέσω e-mail ! Με αυτό τον τρόπο οι φωτογραφίες πέφτουν σε ένα dropbox album της μόνιμης gallery χωρίς να χρειάζεται ο φωτογράφος να κάνει login σε αυτή. Ωστόσο για να διατηρηθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα της φωτογραφίας, θα πρέπει να τις αποθηκεύετε σε μορφή PNG, επιλογή που είναι διαθέσιμη σε όλες σχεδόν τις σχετικές εφαρμογές.


Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η νέα διαδικασία :

1. Αρχικά συνιστούμε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας σε μορφή PNG και όχι jpg. Ειδικά στο Photoshop στο κλασικό μενού αποθήκευσης, το Save-us, επιλέγοντας PNG, αμέσως μετά θα αναδυθεί ένα παράθυρο με δύο επιλογές, Interlaced ή None. θα επιλέξετε την δεύτερη (None). Η διαφόρα μεταξύ των δύο είναι ότι η δεύτερη δίνει λίγο μικρότερο αρχείο, χωρίς ωστόσο να χάνεται ποιότητα.

- Σε περίπτωση που στο λογισμικό σας δεν υπάρχει η επιλογή αυτή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα που κυκλοφορούν για την μετατροπή των αρχείων από jpg σε PNG, όπως το http://image.online-convert.com/convert-to-png. Σε αυτές τις εφαρμογές ανεβάζεις jpg και μετά τα μετατρέπεις σε PNG. Αν πάλι δεν μπορείτε με κανένα τρόπο να κάνετε αυτή την μετατροπή τότε, στειλτε μας τις φωτό σαν jpg και θα κάνουμε εμείς την μετατροπή.

2. Η λογική στην ονομασία των αρχείων δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει να είναι της μορφής : Κατηγορία_Ημερομηνία_Είδος_Τυχαίος αριθμός με 4 νούμερα.PNG

Παραδείγματα:
BIRDS_2013_09_24_Pernis apivorus_3468.PNG, INVERT_2012_06_18_Ladybug_2098.PNG
VERT_2012_06_18_Χαμαιλέοντας_1956.PNGTHEMA_2012_06_18_Night_Heron_7439.PNG

3. Θα πρέπει να στέλνετε κάθε φωτογραφία με ξεχωριστή αποστολή e-mail (φωτογραφία και e-mail) , γράφοντας το όνομα του είδους (ετικέττα φωτογραφίας) στο τίτλο-θέμα του e-mail. Επίσης θα πρέπει στο κείμενο του κάθε e-mail να συμπεριλαμβάνετε το όνομα του φωτογράφου στα ελληνικά και στα αγγλικά και να τα στέλνετε ταυτόχρονα στα - ΠΡΟΣΟΧΗ - δύο e-mail που ακολουθούν:

Δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνετε την λίστα με τα ονόματα των φωτογραφιών σας.


Ετσι ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες μετά την αποστολή τους από εσάς, θα φτάσουν σε ένα dropbox άλμπουμ στην μόνιμη μας Picasa Gallery (https://picasaweb.google.com/107766253856251098335) , οπότε και μπορείτε να διαπιστώσετε κατά πόσο έχουν ανέβει όλες κανονικά. Στο τέλος του μήνα το dropbox άλμπουμ θα μετατραπεί σε μόνιμο άλμπουμ, όπου οι φωτογραφίες θα ταξινομηθούν βάσει ονόματος αρχείου και θα προστεθεί και ένας αριθμός για την ψηφοφορία. Χρειαζόμαστε τα φωτογραφικά αρχεία και στο κανονικό mail, καθώς στα PNG αρχεία η Picasa εξαφανίζει τα EXIF.

Από εδώ και πέρα αυτός θα είναι μοναδικός τρόπος υποβολής των φωτογραφιών. Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με το PNG format της φωτογραφίας, ή οτιδήποτε άλλο, επικοινωνήστε μαζί μας στο pbrgreece@gmail.com .

Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ευκολότερη για όλους μας και κυρίως έτσι θα διατηρηθεί στο ακέραιο η αρχική ποιότητα των φωτογραφιών μας μέσα στις Picasa galleries.

Felix Rehsteiner

Μετάφραση: Μιχάλης Κωτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου