Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Η ψηφοφορία για τον Φεβρουάριο ξεκινάει !

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την συμμετοχή σας με και πάλι εξαιρετικές φωτογραφίες ! Η φωτογραφική συνάντηση στην λίμνη Κερκίνη ανέβασε κάπως τις συμμετοχές αλλά σίγουρα όχι στα επίπεδα που θα περιμέναμε. 
Οι συμμετοχές στα σπονδυλωτά και στα ασπόνδυλα δεν συμπληρώνουν ακόμη ικανό αριθμό για ψηφοφορία, οπότε θα μείνουν και πάλι για τον επόμενο μήνα.
Σας θυμίζουμε και πάλι τον κανονισμό της ψηφοφορίας που έχει οριστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη.  Νομίζουμε ότι με τον νέο πολύ απλό τρόπο της ψηφοφορίας είναι πολύ εύκολο τηρήσουμε τα παρακάτω :
Είναι υποχρεωτικό να ψηφίζετε το λιγότερο δέκα (10) φωτογραφίες ανά κατηγορία. Σε περίπτωση που δεν τηρείται ο κανονισμός θα διαγράφονται οι συγκεκριμένοι ψήφοι. Επίσης όπως αναφέρεται στους κανονισμούς αλλά μέχρι τώρα υπήρχε ελαστικότητα πάνω σε αυτό το θέμα, σε περίπτωση που κάποιος από τους 3 πρώτους είτε δεν έχει ψηφίσει καθόλου, είτε έχει ψηφίσει λιγότερες από δέκα (10) φωτογραφίες ανά κατηγορία, θα του αφαιρούνται πέντε (5) βαθμοί από την φωτογραφία του, πριν τον υπολογισμό του μέσου όρου. Παραπέμπουμε παρακάτω και πάλι το link όπου θα βρείτε αναλυτικά τους κανονισμούς :
Η άνοιξη έχει μπει και μπορεί ο καιρός να μην συμβαδίζει ακόμη ακριβώς με την εποχή, αλλά οι ανοιξιάτικοι μετανάστες ήδη φτάνουν, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις εξορμήσεις μας ! Μετά τα Λευκοχελίδονα και τους Τσαλαπετεινούς ,  Πετρόκληδες αλλά και Φιδαετοί ήδη παρατηρούνται και σύντομα έρχεται η σειρά όλο και περισσότερων ειδών. 

Η νέα θεματική κατηγορία του Μαρτίου που επέλεξε ο Χρήστος Βλάχος, είναι   «Σιλουέτες». 
Μια καλή ευκαιρία για καλή διαχείριση του αντίθετου (κόντρα) φωτισμού που συνήθως σνομπάρουμε. 


Μην ξεχνάτε το φόρουμ που μόλις ξεκίνησε τέλος της περασμένης εβδομάδας και φιλοδοξεί να μας δώσει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προτάσεις, λύσεις σε απορίες σχετικά με την φωτογράφησή της άγριας φύσης και την ίδια την άγρια φύση: http://wildlifephotosgreece.freeforums.net
Μιχάλης Κωτσάκης

*** Voting has ended *** Η ψηφοφορία έχει λήξει ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου