Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με τον νέο διαγωνισμό και τον τελευταίο διαγωνισμό με την παλιά του μορφή για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου

Ardeola ralloides - Photo by Nikos Samaritakis

Νέος διαγωνισμός
Αγαπητοί φίλοι
Όπως σας είχαμε προαναγγείλει από τα τέλη Ιουνίου, από την 1 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός αλλάζει μορφή και μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα εποχιακό γεγονός. Θα τρέχει πλέον σε τριμηνιαία βάση που θα βασίζεται στις εποχές: Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας. 
Οι νέοι κανονισμοί έχουν οριστικοποιηθεί και πολύ σύντομα θα μεταφραστούν και θα αναρτηθούν ολόκληροι στο blog. Παρακάτω πάντως μπορούμε να συνοψίσουμε τις βασικότερες αλλαγές που οι περισσότεροι ίσως θυμόσαστε από το post που είχαμε ανεβάσει στις 26 Ιουνίου :
  • Το νέο όνομα του διαγωνισμού είναι «Wild Seasons Photo Competition»
  • Ο διαγωνισμός θα βασίζεται στις 3 εποχές : Άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος), Καλοκαίρι (Ιούνιος – Αύγουστος), Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος), Χειμώνας (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος).
  • Η προθεσμία υποβολής φωτογραφιών θα λήγει 2 εβδομάδες μετά το τέλος κάθε εποχής , στις 15 του επόμενου μήνα.
  • Καταργείται η θεματική κατηγορία, αλλά στην θέση της θα μπει μια νέα μόνιμη κατηγορία με τίτλο «Aniscape» = Τοπία με παρουσία άγριας ζωής στην φωτογραφία. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν (1. Πουλιά 2. Ασπόνδυλα 3. Σπονδυλωτά, υποβρύχια θέματα)
  • Το μέγιστο των φωτογραφιών ανά κατηγορία θα είναι 6 φωτογραφίες.
  • Η ψηφοφορία θα ανοίξει για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να ψηφίσει και η περίοδος ψηφοφορίας θα είναι 2 εβδομάδες. Η ψηφοφορία θα γίνεται με τον ήδη γνώριμο τρόπο.
  • Η βαθμολογία θα προκύπτει πλέον μόνο από το άθροισμα των πόντων. Με υποχρεωτική την βαθμολόγηση όλων των φωτογραφιών κάθε κατηγορίας, ο υπολογισμός της βαθμολογίας με τύπο που να συμπεριλαμβάνει και τον  Μέσο Όρο δεν θα είναι απαραίτητος πλέον.
  • Τέλος κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι γίνονται προσπάθειες να δοθούν κάποια βραβεία τουλάχιστον για τους 3 πρώτους νικητές στην κατηγορία των πουλιών. Περισσότερα όμως θα ξέρουμε και εμείς και εσείς όσο προχωράει το φθινόπωρο. Οι δύο διοργανωτές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό χωρίς όμως αντίστοιχη συμμετοχή στα βραβεία αν αυτά τελικά υπάρξουν.

Διαγωνισμός καλοκαιρινού διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου
Για τον τελευταίο διαγωνισμό με την παλιά μορφή, ισχύει ότι γνωρίζατε από πέρσι. Στο καλοκαιρινό δίμηνο (1/7 – 31/8) κατ ‘εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή του κάθε φωτογράφου, με 10 φωτογραφίες ανά κατηγορία. Καθώς πιθανότατα πολλοί γυρίσατε πολύ πρόσφατα από τις καλοκαιρινές διακοπές, θα υπάρχει παράταση στην υποβολή φωτογραφιών για περίπου μια εβδομάδα. Ετσι η λήξη της υποβολής θα είναι αντί για την Τετάρτη 3/9, την Τρίτη 9/9. Μην ξεχνάτε και την τελευταία θεματική κατηγορία που είναι «Μικρά πλάσματα μέσα και γύρω από το σπίτι».

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού μέχρι τώρα και περιμένουμε την δικιά σας αλλά και πολλές νέες συμμετοχές στον νέο διαγωνισμό.

Μιχάλης Κωτσάκης, Felix Rehsteiner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου