Υποβολή των φωτογραφιών για τους διαγωνισμούς

1. Αρχικά συνιστούμε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας σε μορφή PNG και όχι jpg. Ειδικά στο Photoshop στο κλασικό μενού αποθήκευσης, το Save-as, επιλέγοντας PNG, αμέσως μετά θα αναδυθεί ένα παράθυρο με δύο επιλογές, Interlaced ή None. θα επιλέξετε την δεύτερη (None). Η διαφόρα μεταξύ των δύο είναι ότι η δεύτερη δίνει λίγο μικρότερο αρχείο, χωρίς ωστόσο να χάνεται ποιότητα.


- Σε περίπτωση που στο λογισμικό σας δεν υπάρχει η επιλογή αυτή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα που κυκλοφορούν για την μετατροπή των αρχείων από jpg σε PNG, όπως το http://image.online-convert.com/convert-to-png. Σε αυτές τις εφαρμογές ανεβάζεις jpg και μετά τα μετατρέπεις σε PNG. Αν πάλι δεν μπορείτε με κανένα τρόπο να κάνετε αυτή την μετατροπή τότε, στειλτε μας τις φωτό σαν jpg και θα κάνουμε εμείς την μετατροπή.

2. Η λογική στην ονομασία των αρχείων δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει να είναι της μορφής : Κατηγορία_Ημερομηνία_Είδος_Τυχαίος αριθμός με 4 νούμερα.PNG

Παραδείγματα:
BIRDS_2013_09_24_Pernis_apivorus_3468.PNG
INVERT_2012_06_18_Ladybug_2098.PNG
VERT_2012_06_18_Χαμαιλέοντας_1956.PNG
ANISCAPE_2012_06_18_Night_Heron_7439.PNG

3. Θα πρέπει να στέλνετε κάθε φωτογραφία με ξεχωριστή αποστολή e-mail (φωτογραφία και e-mail) , γράφοντας το όνομα του είδους (ετικέττα φωτογραφίας) στο τίτλο-θέμα του e-mail. Επίσης θα πρέπει στο κείμενο του κάθε e-mail να συμπεριλαμβάνετε το όνομα του φωτογράφου στα ελληνικά και στα αγγλικά και να τα στέλνετε ταυτόχρονα στα - ΠΡΟΣΟΧΗ - δύο e-mail που ακολουθούν:

Δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνετε την λίστα με τα ονόματα των φωτογραφιών σας.Ετσι ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες μετά την αποστολή τους από εσάς, θα φτάσουν σε ένα dropbox άλμπουμ στην μόνιμη μας Picasa Gallery (https://picasaweb.google.com/107766253856251098335) , οπότε και μπορείτε να διαπιστώσετε κατά πόσο έχουν ανέβει όλες κανονικά. Στο τέλος του μήνα το dropbox άλμπουμ θα μετατραπεί σε μόνιμο άλμπουμ, όπου οι φωτογραφίες θα ταξινομηθούν βάσει ονόματος αρχείου και θα προστεθεί και ένας αριθμός για την ψηφοφορία. Χρειαζόμαστε τα φωτογραφικά αρχεία και στο κανονικό mail, καθώς στα PNG αρχεία η Picasa εξαφανίζει τα EXIF.

Από εδώ και πέρα αυτός θα είναι μοναδικός τρόπος υποβολής των φωτογραφιών. Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με το PNG format της φωτογραφίας, ή οτιδήποτε άλλο, επικοινωνήστε μαζί μας στο pbrgreece@gmail.com .

1 σχόλιο: