Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Νικητές του φθινοπωρινού διαγωνισμού 2018 Wild Seasons Photo Competition

Κατηγορία "Birds - Πουλιά"

Η "μάχη" των βόρειων δασικών ειδών για την πρώτη θέση, τελικά κατέληξε στο πολύ όμορφο πορτραίτο μιας Σπουργιτόγλαυκας (Glaucidium passerinum) του Μάνου Βατζόλα.


Στη δεύτερη θέση ένας θηλυκός Αγριόκουρκος (Tetrao urogallus) σε φθινοπωρινό τοπίο, του Μιχάλη Κωτσάκη.


Στη τρίτη θέση, από τους πολλούς εξαιρετικούς Μουστακαλήδες (Panurus biarmicus), ξεχώρισε ένας πανέμορφος αρσενικός του Νίκου Σαμαριτάκη.Και στην τέταρτη θέση ένας Αργυροπελεκάνος (Pelacanus crispus) την πολύ καλή στιγμή που τινάζεται και ξεπουπουλιάζεται, του Βασίλη Κωστερέ.


Οι τρεις επιλογές της Ορνιθολογικής είναι το όμορφο πορτραίτο ενός Μπεκατσινιού (Gallinago gallinago), του Κώστα Σταφυλίδη.Ενα "σκοτεινό" υποβλητικό Ορνιο (Gyps fulvus) του Φώτη Σαμαριτάκη.και η τριάδα Θαλασσοκόρακες (Phalacrocorax aristotelis) του Χρήστου Βλάχου.Κατηγορία "Invertebrates - Ασπόνδυλα" 

Μετά από καιρό αλλάζει φωτογράφο η πρώτη θέση , με πρώτη μια Aeshna mixta σε πτήση του Χρήστου Βλάχου! Στην δεύτερη θέση κυριολεκτικά στο νήμα, δύο Pontia edusa του Χρήστου Σάλλα.Τρίτη μια όμορφη Vanessa cardui και πάλι του Χρήστου Σάλλα.

 Κατηγορία "aniscape"

Στην πρώτη θέση το εκπληκτικό στιγμιότυπο ενός Μπούφου (Bubo bubo), που παρενοχλείται από μια Κάργια (Corvus monendula), σε γνώριμο αστικό τοπίο της Ελλάδας, του Θάνου Κομνηνού.


Στη δεύτερη θέση ένα όμορφο μπουκέτο με Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) του Βασίλη Κωστερέ.

Και στην τρίτη θέση, τι άλλο, Φοινικόπτερα και πάλι τις χρυσές ώρες της ημέρας και πάλι του Χρήστου Βλάχου.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για τις εξαιρετικές συμμετοχές και να επισημάνουμε την επανάκαμψη φωτογράφων-παρατηρητών από την Κρήτη, που είχαν λείψει από τον διαγωνισμό αλλά και την εμφάνιση νέων φωτογράφων με πολύ ιδιαίτερες φωτογραφίες. 
Επίσης να σας ευχαριστήσουμε για την ενεργή συμμετοχή σας με απόψεις και προτάσεις για τον διαγωνισμό. Επεται συνέχεια με εξαγωγή συμπερασμάτων και τελικές αποφάσεις.

Οι νικητές της κατηγορίας "Πουλιά", Μάνος Βατζόλας, Νίκος Σαμαριτάκης, Βασίλης Κωστερές, Κώστας Σταφυλίδης, Φώτης Σαμαριτάκης και Χρήστος Βλάχος μπορούν να επικοινωνήσουν για τα βραβεία στο 2108228704 (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία) με την Ρούλα Τρίγκου ή με το e-mail rtrigou@ornithologiki.gr.

Στα Σπονδυλωτά ήταν πολύ λίγες οι συμμετοχές, οπότε θα ενσωματωθούν στον χειμερινό διαγωνισμό. 

Στην κατηγορία Ασπόνδυλων, ο Χρήστος Βλάχος μπορεί να επικοινωνήσει με τον ξενώνα "Imerti Hotel" στη Λέσβο !
Τέλος από την κατηγορία Aniscape, ο Θάνος Κομνηνός μπορεί να επικοινωνήσει με τον ξενώνα "Forest Inn" στην Δαδιά !

* Να θυμίσουμε ότι η διαμονή στους ξενώνες πάντα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τον ξενώνα όχι σε περιόδους αιχμής για αυτούς και εντός του δωδεκάμηνου από την ημερομηνία αναγγελίας των νικητών των βραβείων.Παρακάτω και τα σχετικά link: 

(Παρακαλώ συμπληρώστε στα αποτελέσματα στη κενή στήλη δίπλα σε κάθε φωτογραφία, το όνομα σας) Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου